dimecres, 9 de desembre del 2009

El primer Sopar de Cantadors

Avui, amic de la Foguera, és un dia de joia.

Avui tothom pot cantar i tothom pot tocar com feien els nostres avantpassats. De fet sempre ha estat així, però alguns ja no s'ho creuen. Hi ha qui no creu que abans tothom tenia una cançó a la boca a l'hora de llaurar el camp, de fer la bugada, de fer dormir un nen i per suposat a l'hora de la festa!

Ens hem establert en l'imperi de la correcció política on només canten els professionals i només toquen els músics. La resta es dedica mansament a escoltar des d'un silenci imposat per les pors i les cabòries. Ja no toca cantar pel carrer, ni treballant, ni amb la família o l'enamorat, no pensessin que estem grillats! Ens limitem a exercir la música passivament com auditors, i perfecte! Si no fos per que ens perdem el paper socialitzador de la música, la vessant terapèutica i sobretot, el goig de cantar i tocar!

Però la música ens pertany a tots. Al poble d'on va sortir i on torna un cop i un altre. Ni a les multinacionals discogràfiques ni als grans artistes que saturen les llistes de vendes. Et pertany a tu, i teva és la responsabilitat de fer-ne ús o no segons et sembli. Aixi que t'aconvido a unir-te als cantadors sense fronteres, la resistència musical dels homes i les dones que volen cantar i tocar lliurement, a tothom que vulgui recuperar la música com una eina per utilitzar en la pròpia vida.

Cada segon divendres de mes, els amics del folk de "La Foguera" convoquem tothom a un sopar de germanor a l'Ateneu Popular de Ponent. Un sopar de cantadors on cadascú porta teca i melodies per compartir: Els que tenen un instrument el fan sonar, els que tenen una veu també. Poc importa qui s'hi guanya la vida i qui només ho fa per plaer. En una taula de cantadors tant els joves com els vells, els fadrins com els casats, els musics com els pagans hi tenen un lloc a seure.

Siguis qui siguis estàs convidat si te'ns vols unir.
Porta melodies i menjar per compartir!

Serem aquest divendres onze de desembre a les 8 de la tarda a l'Ateneu Popular de Ponent!
Si vols venir fes-nos-ho saber amb un email a lagranfoguera@gmail.com


Serà el primer cop, però després ens hi podràs trobar cada segon divendres de mes!


Ens hi cantem?

Joan Baró
La Foguera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada